En lille forårs hilsen….

Endelig er der ved at være godt gang i forårshaven, i dette noget utrygge og meget anderledes forår.
Hvor er det godt vi har vores haver at dykke ned i, hvor der næsten dagligt kigger gamle længe ventede gensyn frem.
Blodblommen står på sit højeste lige nu og jeg bliver helt blød indvendig når jeg kigger på de rosa skønheder.
Det er straks lidt sværere at se på afstand.
Endnu et af de gensyn jeg har glædet mig rigtigt meget til. Her er det den røde kobjælde i modlys.
Kugleprimula enkelt og skøn.

Den mest lovende knop i træpæonen. Den sene nattefrost har været lidt hård ved planten.

Jeg har fået ryddet op i krukkebedet ved stakittet. Der er flere sommerblomster fra sidste sommer, der har overlevet vinteren og står nu med knopper. Det virke til at dahliaerne i krukkerne også har klaret det.

Alle roser er forlængst gødet og klippet ned. Dog har disse blomster i Carl Nielsen overlevet til i dag Nu er de klippet ned.

Yndig rosa hyacint.
De hvide høneballevioler blomstrer fint i år de har efterhånden fået godt fat.
De forskellige pæoner er godt igang, her er det festiva maxima der drøner derud af.

De første blå anemoner i fuld blomst.
Purissima er også godt med og begynder så småt at vise farve.
Lysende blå perlehyacinter.
Clematis alpina står med store knopper.
Trillium med to knopper.
Her en med fire store knopper.

Dobbelt blodurt popper nærmest op af jorden.
Jeg er helt vild med den måde bladene svøber sig om de sarte knopper.

Tilbageblik til den 14/3 hvor jeg virkelig fik begravet min dårlige samvittighed. Med al den regn vi fik sidste efterår og vinter, kom jeg aldrig ud og fik lagt de forårs løg, som jeg optimistisk havde anskaffet, i jorden. Jeg har aldrig før lagt løg så sent og jeg ved ikke om de klarer det. Det var let at se hvor der var plads, da alle andre løg forængst er kommet op og chancerne må under alle omstændigheder værre større, end da de lå i kassen. Så måske dukker der omkring 100 forårs skønheder frem til sommer 🙂

Jeg slutter lige med endnu et billede af de skønne kobjælder og det bliver nok ikke det sidste vi ser til dem.

Jeg håber at alle er ved godt mod rundt omkring, og at i suger al den skønne optimisme og livglædende der er ved at færdes i haven i denne tid. Her arbejder både manden og jeg stadig. For mit vedkomme, har vi lukket vores fysiske butik og lavet en pop up butik ude og resten bliver klaret over telefon og pc. Vi har så rigeligt at lave, da danskerne er rigtigt flinke til at sende blomster i denne svære tid, så så længe det er muligt at skaffe blomster kører vi på 🙂
Mange solrige forårshilsner herfra 🙂